Tolenaars

Nieuwendijk
Tolenaars

Landbouwbedrijf Tolenaars wordt gerund door Vader Andries en zoon Dennis. Een gemengd bedrijf met akkerbouw en stieren. Daarnaast zijn ze ook nog actief in het loonwerk en de boomkwekerij. De stieren zijn al vanaf de weg te zien in hun open stal en ook verder op het erf zitten stierkalfjes in groepjes gehuisvest. Een gemengd bedrijf past natuurlijk heel mooi in het plaatje van de kringlooplandbouw. Het voer van het land wordt gebruikt voor het vee en de mest gaat weer terug het land op, maar hier is nog sprake van iets extra bijzonders. De stierkalfjes komen namelijk van een boerderij die hemelsbreed nog geen 3 kilometer verderop ligt. Een melkveehouderij die Fries-Hollandse koeien heeft. Dit is een zeldzaam koeienras dat van oorsprong ook echt uit Nederland komt. Fries-Hollandse koeien zijn geschikt als zogenaamd “dubbeldoel” ras. Dat wil zeggen, geschikt voor zowel de melk- als de vleesproductie. Voor een melkveehouder zijn de stierkalfjes natuurlijk minder interessant en die worden daarom verkocht. Al deze stierkalfjes komen vervolgens bij familie Tolenaars terecht. Kortom, geboren in Altena, opgegroeid in Altena en zoals dat heet in het vakjargon, afgemest in Altena. En hoe mooi is het, als het vlees ook nog eens lokaal in Altena geconsumeerd wordt! Geen gesleep met de kalfjes, geen onnodig transport en een prachtig voorbeeld van hoe lokaal een kringloop kan zijn! Dat proef je natuurlijk!

Vragen

Heb je een vraag of opmerking, neem dan contact met ons. Ons klantenservice team helpt je graag verder op ‭0653547517‬ of via info@altenabox.nl

Bezorgen & ophalen

Bij altenabox.nl hebben we de transport centraal geregeld. Wij hanteren tijdens de bezorging de RIVM-maatregelen. Zo min mogelijk contact, maar optimale service.

Ophaalpunten
Buffelgaard

Klaverplak 1
4261TE Wijk en Aalburg

De lange Hoeve

Kleibergsestraat 2
4265GB Genderen

Landgoed Kraaiveld

De roef 4
4285WR Woudrichem

De fruitschuur

Schans 5A
4251PT Werkendam